Národní úložiště šedé literatury Nalezeno 1 záznamů.  Hledání trvalo 0.01 vteřin. 
Optimalizace provozu chloraminace v závislosti na kvalitě surové vody a nastavení provozních podmínek úpravny vody
Švec, Pavel ; Látal,, Milan (oponent) ; Dolejš, Petr (vedoucí práce)
Při úpravě surové vody na vodu pitnou je nejtěžší krok ošetření vody tak, aby se ke spotřebiteli dostala v nezměněné kvalitě a hlavně hygienicky nezávadná. K hygienickému zabezpečení se používá chlor v dávkách smrtelných pro mikroorganizmy, aby nedocházelo k jejich rozvoji v potrubí. Moderní způsob zabezpečení pitné vody se nazývá chloraminace. Pomocí amonných solí dochází k postupnému uvolňování chloru, a tak nejsou zapotřebí velké jednorázové dávky chloru, které způsobovali tvorbu THM a jiných nebezpečných látek pro lidsky organizmus.

Chcete být upozorněni, pokud se objeví nové záznamy odpovídající tomuto dotazu?
Přihlásit se k odběru RSS.